Ook wanneer je geïnteresseerd bent in oude sieraden, antiek of curiosa ben je bij mij aan het goede adres!

Mijn leven in beeld

Sonja van Eldik (1964)

Op jonge leeftijd had ik al een levendige creatieve geest die ik in verschillende hobby’s uitte. Zo maakte ik porseleinen poppen, glas in lood ramen en maakte ik al mijn kleding zelf. Ik was zeer explosief in het gebruik van verschillende contrasterende kleuren. Rond mijn 15e jaar begon ik met een cursus aquarel schilderen. Deze techniek lag mij niet echt waardoor ik ben overgegaan naar het werken met acryl verf. 

Op mijn 19e ben ik de opleiding verpleging gaan volgen. Door deze zware studie had ik geen tijd meer om mij bezig te houden met schilderen.

Rond mijn 38e heb ik een thuiszorgbureau met veel liefde en passie opgezet dat uitgegroeid is tot een mooie organisatie. In deze periode heb ik 2 prachtige dochters gekregen die samen in het bedrijf een belangrijke rol spelen.

Ik besef wel dat ik in die drukke jaren mijn eigen levensstijl achter me had gelaten of wel kwijt was geraakt. Ik was vergeten wat ik graag deed en dat was toch echt wel schilderen. Mijn creatieve geest was totaal verdwenen. Er kwam geen enkele inspiratie meer boven.

Gelukkig heb ik 10 jaar geleden de kwast toch weer opgepakt, want kunst stelt me in staat om de controle helemaal los te laten en me over te geven aan het schilderij dat voor me staat.

In 2020 viel alles op zijn plek toen ik de mogelijkheid kreeg mijn eigen galerie te openen, een plek waar ik niet alleen mijn werken tentoonstel, maar ook daadwerkelijk creëer.

Ik begin zonder idee maar door veel naar foto’s te kijken die mijn zintuigen prikkelen ontstaat er langzaam een nieuw origineel kunstwerk. Ik word geïnspireerd door in mijn ogen mooie mensen. Mensen met levenservaring, met uitstraling, die net even anders zijn. Mijn favoriete onderwerp is het vrouwelijke gezicht dat ik met een explosie van kleur en expressie opzet om zo unieke niet bestaande personen te creëren. Meestal schilder ik op groot formaat omdat dat heel mooi op de muur uitkomt. Kleuren maken mijn leven compleet, ik word daar gelukkig van en ik hoop jou ook dat gevoel te kunnen geven!

Mijn tweede passie waar ik mij volledig in kan storten is het zoeken naar mooie antieke/vintage sieraden en sculpturen. Deze mooie stukken presenteer en verkoop ik met veel liefde in mijn galerie. 

Ik nodig je graag uit om een kijkje te komen nemen in mijn schildersgalerie.

Kleurrijke Portretten

Bekijk mijn werk

Schilders galerie Zaltbommel

Bekijk route